Waarom de Webwalk

Wij geloven dat het essentieel is dat onderwijs aansluit bij de belevingswereld van jongeren en bij de informatiemaatschappij waarin zij straks aan het werk zullen gaan. Vanuit deze instelling werkt Digital Playground al jaren voor het voortgezet onderwijs.

Learning by doing
Centraal in onze aanpak staan learning by doing, peer education, talentontwikkeling en creativiteit. Deze visie wordt zichtbaar in een nieuwe educatieve tool die gebaseerd is op onze jarenlange ervaring met het geven van workshops aan jongeren in het hele land: de Webwalk.

Creatief met media
Wij willen de leerlingen van nu alle middelen in handen geven om zich met succes uit te drukken. Zowel online als offline. Het stimuleren van creativiteit is daarom van groot belang. Ook voor andere vakken dan CKV. Onze manier om dit te doen is het werken met media, zoals fotografie, film, animatie, internet, etc. De Webwalk is een tool die de drempel om met dit soort media aan de slag te gaan verlaagt. Voor zowel de leerling als de docent!

Stap voor stap
Wie de discussie volgt over vernieuwing van het onderwijs wordt om de oren geslagen met 21st Century Skills, iPads en apps, mediawijsheid, flip de klas, cloud computing, etc. Door de bomen kun je soms het bos niet meer zien. Maar als je op je gemak door het bos wandelt, worden de verschillende bomen ineens weer zichtbaar. Een wandeling die begint met de Webwalk. Leer stap voor stap de educatieve mogelijkheden van internet, online tools en media kennen.

Het internet is er. Het gaat niet weg. Gebruik het!