Werken als een Paard

Kinderen uit groep 7 en 8 van de Rotterdamse Openbare Basisschool Nelson Mandela uit de Afrikaanderwijk volgen een schooljaar lang één keer per week een naschools programma. Het doel is hun wereld te vergroten en ze te laten ontdekken wat voor werk er in allerlei verschillende sectoren te doen is.

Iedere maandag gaan de kinderen op pad met een busje naar allerlei plekken in Rotterdam. Verdeeld over zes modules maken ze kennis met Rotterdam, Kunst en Cultuur, Natuur en Milieu, Sport en Gezondheid en Omgaan met geld. Allerlei Rotterdamse organisaties stellen hiervoor hun deuren open.

Om te zorgen dat er na afloop een mooi document is voor de deelnemers zorgt Digital Playground ervoor dat de excursies worden gefilmd door de kinderen zelf. Hiertoe trainen we de begeleiders van Werken als een Paard in de basisbeginselen van filmen en reportages maken. Zij begeleiden de kinderen bij alle activiteiten, ook bij het filmen. De films zelf wordt door ons gemonteerd en bij afsluiting in juni 2017 gepresenteerd.

Werken als een Paard website.